Welke zonnebril past bij mijn gezicht?

zonnebril

Zonnebrillen zijn er in verschillende vormen en maten. Ze wisselen elkaar niet alleen af in de grootte en de vorm van de glazen, maar je hebt ook een breed scala aan modellen. Het blijft moeilijk om de juiste zonnebril te vinden die past bij jouw gezichtsvorm. Ben je benieuwd welke zonnebril het beste past bij de vorm van jouw gezicht? Je leest het in deze blog!

Ideale zonnebril voor een rond gezicht

Heb je een rond gezicht? Meestal heb je dan ook geen duidelijke gezichtscontouren. En dat is natuurlijk geen probleem. Vaak zijn je wangen en je voorhoofd dan in de breedte gelijk en heb je een ronde kin. Een zonnebril met vierkante of rechthoekige glazen is dan ideaal. Met deze zonnebril kun je een beetje contour aan je gezicht toevoegen. Een bril met een smal montuur versterkt dit effect. Blijf uit de buurt van ronde en kleine monturen, die zijn niet goed voor je gezicht.

De juiste zonnebril voor rechthoekige gezichten

Zijn je wangen, je voorhoofd en je jukbeenderen van de zelfde grootte. Dan is de vorm van je gezicht rechthoekig. Met gezichtskenmerken die je gezicht goed definiƫren en een strakke kaaklijn is de klassieke pilootbril de zonnebril voor jou. Naast de klassieke pilotenbril zullen andere ronde brillen je ook goed staan. Ga je voor een mysterieuze look? Dan kun je ook kiezen voor een zonnebril met een rechthoekige vorm.

De zonnebril voor een hartvormig gezicht

Bij een hartvormige gezichtsvorm heb je volle wangen, is je voorhoofd breed en is je kin puntig. Dan kan je het beste gaan voor ronde zonnebrillen en piloot vormen. Dit zal zorgen voor balans. Kies een mooie pilotenbril of een ronde zonnebril om helemaal summer ready te zijn. Deze vormen brillen geven je gezicht een boost.

Wat draag je bij een ovaal gezicht

Ovale gezichten zijn de ideale gezichtsvorm wanneer je kijkt naar welke zonnebrillen er bij passen. Bij een ovaal gezicht past namelijk elke zonnebril. Dat komt doordat ovale gezichten over het algemeen goed in harmonie zijn.  Met een kleiner voorhoofd en een smalle kin kun je elk type zonnebril dragen. Of het nou een ronde, rechte of vierkante is.