Woonmode: de woontrend van 2023: mangohout

Mangohout

Op het gebied van wonen is er een trend te zien. In meerdere woonwinkels wordt het al langzaam zichtbaar. Mangohout wordt de woontrend van 2023.

Wat is mangohout

Mangohout wordt de laatste tijd steeds vaker gebruikt om meubelen van te maken maar waar komt het nu eigenlijk vandaan. Mangohout komt vaak uit Australië of Zuidoost Azië, hier groeien de meeste mangobomen. Mangobomen hebben verschillende functies. Het zal jullie vast niet verassen maar aan deze bomen groeien mango’s. De meeste bomen gaan ongeveer 15 jaar mee totdat zij geen mango’s meer produceren. Dit is het moment dat de bomen gekapt worden en dat er meubelen van gemaakt worden. Dit maakt mangohouten meubelen dan ook een duurzame keuze.

Mangobomen

Als je graag iets wil lezen over mangohouten meubelen moeten we het zeker even hebben over de bomen waarvan ze gemaakt worden. Het beste klimaat voor de bomen is een subtropisch/tropisch klimaat met vorstvrije winters. Deze bomen kunnen in kort tijd zeer groot worden, tot wel 40 meter hoog. De stam ervan kan ook gigantisch worden met een omtrek tot wel 5 meter. Hoe ouder de boom, hoe minder de fruitproductie. Als bomen minder gaan produceren worden ze commercieel minder interessant en worden de bomen gekapt en worden er nieuwe bomen geplant. Dit hout is dan ook duurzaam te noemen. Overig bos wordt hierdoor gespaard. 

Waarom kiezen voor mangohouten meubelen?

In Nederland is mangohout zeer populair omdat dit een sterke en duurzame houtsoort is. Over het algemeen hebben mangohouten meubelen een warme uitstraling en dit voegt een hoop sfeer toe in uw huis. Dus ben jij iemand die houdt van een warme sfeer in huis, dan passen deze meubelen zeker bij jou.  Mangohout is zeer robuust. Dit zorgt ervoor dat ieder meubel uniek is. Bestel jij dus jouw mangohouten meubel dan kan je met zekerheid zeggen dat niemand precies hetzelfde meubel in huis heeft staan.

Meubel Meester en mangohout

Meubel Meester is een online meubelwinkel die een ruim assortiment aan mangohouten meubelen heeft. Ben je dus op zoek naar mooie meubels dan ben je bij Meubel Meester aan het juiste adres. Een aantal voordelen van deze online meubelwinkel is dat zij gratis verzending en retour hebben, er achteraf betaald kan worden, bedenktijd van 30 dagen en alles direct leverbaar vanuit hun voorraad. Het assortiment mangohouten meubelen is als volgt:

• Mangohouten eettafels

• Mangohouten salontafels

• Mangohouten TV meubels

• Mangohouten bijzettafels

• Mangohouten sidetables

• Mangohouten boekenkasten